Mijn naam is Rienkje van der Eijnden.

Ik ben een veelzijdig mens, moeder van twee en heb een passie voor onderwijs.

Nieuwsgierig, open, eerlijk, betrokken en duidelijk zijn woorden die bij mij passen.

Het onderwijs is het vakgebied waarin ik mij al bijna 30 jaar thuis voel. Ik zet me graag in voor goed en betekenisvol onderwijs en voor optimale ontwikkelingskansen voor kinderen.

Zowel in mijn dienstverband als manager onderwijs en kwaliteit, als in mijn rol als zelfstandig trainer/coach/adviseur zet ik mijn kennis van en ervaring met onderwijs, kwaliteitsverbetering en leiderschap in het (basis)onderwijs graag in ten dienste van leerkrachten, schoolleiders, scholen en besturen.

Ik help mensen en organisaties om te ontwikkelen en te verbeteren. Ik ben ervaren in het maken van opbrengstanalyses en (zelf)evaluaties, het in kaart brengen van achterblijvende resultaten, het maken van verbeterplannen en het sturen op onderwijskwaliteit. Ik bied ondersteuning aan leerkrachten in het didactisch vaardiger worden en aan ib’ers en directeuren in het doelgericht en planmatig werken aan onderwijskwaliteit en bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.

Ik heb veel ervaring met visiegericht werken en met vernieuwingsonderwijs (OGO) en kan scholen helpen hun visie te vormen en te realiseren en kwaliteit van onderwijs te realiseren vanuit deze visie.  Ik ben ook beschikbaar als Zin in Lezen trainer voor zowel de onderbouw, als de bovenbouw.

Naast mijn werkzaamheden bij Innoord ben ik nog maximaal één dag per week beschikbaar voor andere werkzaamheden. Daarbij is de afspraak met mijn werkgever dat ik niet werk voor scholen en besturen in Amsterdam.