Mijn naam is Rienkje van der Eijnden. Ik ben een veelzijdig mens, moeder van twee en heb een passie voor onderwijs. Nieuwsgierig, open, eerlijk, betrokken en duidelijk zijn woorden die bij mij passen.

Het onderwijs is het vakgebied waarin ik mij al ruim 25 jaar thuis voel. Ik zet me graag in voor goed en betekenisvol onderwijs en voor optimale ontwikkelingskansen voor kinderen. Ik voel me thuis in verschillende rollen en op verschillende plekken en heb ervaring als groepsleerkracht en docent, als (intern) begeleider, als (interim) directeur, als coach, trainer en adviseur en als auditor en assessor.

Sinds november 2019 werk ik als zelfstandige. Ik ben inzetbaar bij onderwijsvraagstukken in brede zin. Daarbij ligt de focus op onderwijskwaliteit, kwaliteitscultuur en leiderschap. Goed en betekenisvol lees- en schrijfonderwijs is een ander thema waar ik mij graag mee bezig hou.

Ik ben sterk in het onderzoeken en analyseren van kwaliteitsvraagstukken en het samen met een schoolteam ontwikkelen, verbeteren en/of uitbouwen van de kwaliteit van het onderwijs en de bijbehorende professionele houding en cultuur. Daarbij hoort ook het coachen, trainen en/of begeleiden van directeuren, intern begeleiders, bouwcoördinatoren en leerkrachten. Ik lever daarbij maatwerk op basis van de vraag en de behoefte van de school.

Ik ben ook inzetbaar voor interim-werkzaamheden (als directeur, intern-begeleider en leerkracht) daar waar het gaat om specifieke vragen en uitdagingen.