Zin in Lezen

In het hele onderwijsveld dringt het besef door dat lezen meer zou moeten zijn dan de leesles uit de methode. Leesplezier, het lezen van authentieke teksten, een krachtige leeromgeving en kennis van de wereld om je heen zijn van belang.

Zin in lezen is een geïntegreerde aanpak voor het leesonderwijs in groep 1 t/m 8. Vakoverstijgend onderwijs, rijke teksten, lezen en schrijven en spreken en luisteren verbonden aan spelend en onderzoekend de wereld leren kennen: daarvan krijgen kinderen zin in lezen. De aanpak van Zin in lezen heeft een stevige wetenschappelijke basis en is verder ontwikkeld in de praktijk.

Als gecertificeerd Zin in Lezen trainer met jarenlange praktijkervaring met deze aanpak kan ik scholen helpen om deze aanpak in te voeren en te borgen binnen de school.

De films ‘Hebben we al samen gelezen’ en ‘De volgende stap’ geven een goed beeld van hoe deze aanpak eruit kan zien in groep 3. Bekijk hier de trailer Trailer film ‘Hebben we al samen gelezen?’ – YouTube Bij een invoeringstraject ontwikkelen we de aanpak binnen de school op een manier die past bij de school.