Normjaartaak? Over uren en taken in het basisonderwijs

Waarom moeten leerkrachten werken in de vakantie? Hoeveel uur mag je maximaal lesgeven? Hoe zit het eigenlijk met duurzame inzetbaarheidsuren? Wat is de normjaartaak en bestaat die eigenlijk nog wel? Wil je ook weten hoe het zit met jaartaak voor leerkrachten en met de verdeling van taken? Lees er alles over in dit artikel:

4 thoughts on “Normjaartaak? Over uren en taken in het basisonderwijs

  1. Een duidelijk artikel over de normjaartaak voor een leerkracht. Is er ook artikel over de normjaartaak van een OOPer/ leraar ondersteuner? Zo ja, dan zou ik hier graag een link van ontvangen.

    1. Dank voor het compliment, Yvonne. Er is nu nog geen specifiek artikel over de normjaartaak van OOP-ers, maar op hoofdlijnen geldt wat in dit artikel staat ook voor hen. De basis is het aantal uren waarvoor je aangesteld bent op jaarbasis en de gemaakte afspraken binnen het werkverdelingsplan.

  2. Helder artikel! Dank. Ik vraag mij echter af in hoeverre de inhoud nog past bij de huidige CAO?
    Gr Sandra

    1. Nee, bij elke CAO-wijziging zul je zelf kritisch moeten kijken wat er gewijzigd is ten opzichte van de CAO die van kracht was toen ik dit artikel schreef. De grote lijn van het artikel is echter zeker nog van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *